Kroniek Vlaanderen mei-juli 2011

Posted on 15 augustus 2012

De kroniek Vlaanderen biedt een overzicht van extreem rechtse activiteiten in Vlaanderen.

Mei

De partijtop van het Vlaams Belang; Philip Dewinter, Gerolf Annemans en Bruno Valkeniers

01. Het Vlaams Belang organiseert een 1 mei-manifestatie in Ninove waarop enkele honderden militanten aanwezig zijn. Er worden slogans geroepen als ‘Werk voor eigen volk eerst’ en ‘België schaadt, Vlaanderen baat’. Na de optocht houden nationaal secretaris Guy D’haeseleer en nationaal voorzitter Bruno Valkeniers een toespraak.

07. Op een betoging van de anti-islambeweging Pro-NRW in Keulen onder het motto ‘mars voor de vrijheid’ is een delegatie aanwezig van het VB en de VBJ waaronder Philip Dewinter, Tanguy Veys en Barbara Bonte. Ze dragen een spandoek mee van Steden tegen Islamisering en enkele leeuwenvlaggen en vlaggen van het VB. Philip Dewinter geeft er een toespraak waarin hij ook een minuut stilte vraagt voor Pim Fortuyn. Andere deelnemers zijn  Pro-Köln, Die Republikaner, FPÖ, Tea-Partybeweging en Alsace d’Abord.

07. Radio Rapaille kondigt een sportdag aan onder de noemer ‘Dietsland Sportief’ in sportdomein De Nekker in Mechelen. Dietsland Sportief is eveneens de naam van het programma op RR waarvan de Mechelse Ruben Rosiers (N-SA) alias Dj Malinwa één van de DJ’s is.

08. In Parijs verzamelen een 700-tal neonazi’s en ultranationalisten voor een manifestatie georganiseerd door ‘Comité du 9 mai’. Het comité werd in het leven geroepen om elk jaar een herdenkingsmars te houden voor Sébastien Deyzieu, de martelaar van Frans extreemrechts. Sébastien Deyzieu kwam op 7 mei 1994 om het leven in Parijs tijdens een verboden betoging van Groupe Union Défense (GUD) en Jeunesses Nationalistes Révolutionnaires (JNR) tegen het Amerikaanse Imperialisme. De politie arresteerde de verzamelende neonazi’s waarbij Deyzieu trachtte te ontkomen en van een gebouw naar beneden viel. De herdenkingsmars valt dit jaar opnieuw samen met een mars ter ere van Jeanne d’Arc georganiseerd door de ultraconservatieve katholieke extreemrechtse Franse vereniging Civitas van de Belg Alain Escada, die dit jaar enkele duizenden deelnemers telt. De neonazimars, die dit jaar als thema de strijd tegen de mondialisering heeft, groeide uit tot een samenwerking van ‘Comité du 9 mai’, Troisième Voie, Jeunesse Nationaliste-Revolutionnaire (JNR), Nouvelle Droite Populaire (NDP), Terre et

De ‘Autonome Nationalisten’ hadden ook een eigen blok

Peuple, Renouveau Français en het heropgerichte Groupe Union Défense (GUD). Dit jaar is er een opvallende delegatie Belgen aanwezig wegens de door Mouvement Nation georganiseerde bus, met naast leden van Nation onder meer aanhangers van de in 2010 opgerichte openlijk nationaal-socialistische skinheadgroepering Base Autonome Identitaire (BAI). Er is ook een delegatie van het Vlaams Huis uit Lille (Fr.) en hun jongerenafdeling Opstaan en een kleine delegatie van het N-SA. Aan het standbeeld van Jeanne d’Arc zijn er toespraken van Robert Spieler (Nouvelle Droite Populaire), Pierre Vial (Terre et Peuple/NDP), Serge Ayoub (Troisième Voie), Edouard Klein (GUD) en Thibaut de Chassey (Renouveau français). Na de demonstratie organiseert Serge Ayoub van Troisième Voie een internationale meeting van solidaristen waarop Kris Roman is uitgenodigd om te spreken voor het N-SA en Jean Pierre Demol voor Nation. Verder nog sprekers van het Spaanse MSR, het Sinistra Nazionale uit Italië en het Zwitserse Genève non-conforme.

 

De ‘Groupe Union Defense’ (GUD) met een blok vol White Powervlaggen

 

Robert Spieler (Nouvelle Droite Populaire) spreekt

Vaandels van ‘Jeunesse Nationaliste-Revolutionaire’


09.
Eddy Hermy van het N-SA is te gast bij de Hasseltse afdeling van de NSV. Hij houdt er een toespraak op de Universiteit van Hasselt, voor een handvol leden van NSV Hasselt, met als thema ‘Is de revolte mogelijk in de consumer society?’.

09. Het proces in Dendermonde tegen 17 leden van het neonazistische BBET (Blood & Honour/Combat 18) wordt op verzoek van een aantal advocaten opnieuw uitgesteld.

11. Voorpost Leuven en NSV Leuven organiseren in zaal Den Tempo in Kessel-Lo een vormingsavond over Heidens Traditionalisme en Odalisme met een spreker van Werkgroep Hagal.

12. De senaat stemt in met het bespreekbaar maken van het VB-wetvoorstel om amnestie te verlenen aan veroordeelde collaborateurs. Enkel de Franstalige partijen en Groen! stemden tegen het in overweging nemen van het wetsvoorstel.

14. Het geplande N-SA-rockconcert met de extreemrechtse bands Flak (Duitse neonazistische band), Garrota  (Italiaanse Oi!-band met homofobe teksten), DDT (Italiaanse Identitaire band die dweept met de fascistische ideologie) en de Nederlandse gelegenheidsgroep Rattenplaag, wordt afgelast. In eerst instantie was er een openluchtconcert voorzien in Antwerpen, maar daar kreeg het N-SA geen toestemming voor, waarna ze zaal De Vrede in Burcht afhuurden. Nadat de zaaleigenaars geïnformeerd raakten over de aard van de uitgenodigde bands zegden dezen het huurcontract op en annuleerde het N-SA noodgedwongen haar ‘Rockfest’.

14. Op het metalfestival ‘os moe is true’ in jeugdhuis De Klinker in Aarschot speelt de met extreemrechts sympathiserende folkmetalband Huldrefolk.

Vlaggenparade door Voorpost voor Waffen-SS’ers in Stekene

Spandoek tijdens herdenking in Stekene

15. Voorpost organiseert een dodenherdenking in het private erepark in Stekene voor de gesneuvelde Vlaamse Oostfronters die in de Waffen-SS dienden. Naast een paar oud-Oostfrontstrijders en restanten van het Sint Maartensfonds zijn er enkele honderden aanwezigen, onder meer leden van Voorpost, VNJ, VB, VVB, NSV, KVHV en NJSV. Het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ) beheert het erepark sinds de Oostfrontersvereniging het Sint Maartensfonds in 2006 officieel ontbonden werd.

18. Michel Delacroix, advocaat en voormalig voorzitter van het Waalse Front National, wordt door de tuchtraad van de balie voor een jaar geschorst. Aanleiding is het ‘verzaken aan zijn plicht van waardigheid’ wegens het zingen van een antisemitisch lied in 2008. Delacroix trad in november 2008 af als voorzitter van het FN nadat een video op het internet was verschenen waarin hij zong “Mijn kleine Joodse is in Dachau. Ze zit in de ongebluste kalk. Ze heeft haar getto verlaten om levend verbrand te worden”. Hij zong dit samen met VB’er Luc Van Keerbergen die wegens het uitlekken van het filmpje eveneens moest opstappen uit het VB.

20. Het VB start een harde ‘terugkeercampagne’ in de migrantenwijken van de grote steden met als boodschap ‘Heimwee?, Taalproblemen?, Werkloos?, Keer tevreden terug!’.

21. Het Abbéville comitéhoudt een herdenkingsplechtigheid in Brugge aan de gedenkplaat voor de vier Brugse slachtoffers van Abbéville. Een

Graf van Joris van Severen en Jan Ryckoort in Abbéville

vijftigtal personen verzamelt bij het voormalig huis van Joris Van Severen (de leider van het fascistische Verdinaso tijdens het Interbellum) waar de gedenkplaat hangt. Van Severen werd op 20 mei 1940 samen met 20 andere gevangenen van de Belgische overheid in het Franse Abbeville gefusilleerd door het Franse leger, toen duidelijk werd dat de Duitsers de stad spoedig zouden innemen. De Stichting Joris Van Severen organiseert in het Slot van Male (Sint-Kruis-Brugge) een herdenkingsmis voor Joris Van Severen.

22. Op het kerkhof van het Noord-Franse Abbéville wordt aan het dubbelgraf van Joris Van Severen en Jan Ryckoort (Verdinaso-lid en rechterhand van Joris Van Severen, eveneens geëxecuteerd in Abbéville) een herdenkingsplechtigheid gehouden. Na het voorlezen van een bezinningstekst, het ‘appel der Zeventien Provinciën’ en het ‘Gebed voor de tijden van gevaar’, wordt de plechtigheid afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

22. Het bestuur van Mouvement Nation organiseert een vergadering in Brussel.

24. Marine Le Pen (FN) heeft in hotel Métropole in Brussel een ontmoeting met de partijleiding van het VB (Bruno Valkeniers, Philip Dewinter, Anke Vandermeersch en Philip Claeys).

25. Voorpostkringen Antwerpen en Kempen organiseren in Vlaams Huis De Klokke in Duffel een lezing met Bart Laeremans (VB) over de communautaire kwestie en de resolutie van de Franstalige partijen om de Franse Gemeenschap om te dopen tot Fédération Wallonie-Bruxelles.

26. Het VB start een foldercampagne in de negentien Brusselse gemeentes waarbij je na het invullen van een enquête over criminaliteit een minizakmes krijgt opgestuurd. De campagne veroorzaakt veel verontwaardiging gezien in de folder een verband gelegd wordt tussen onveiligheid en migratie en sommigen vinden dat de campagne aanspoort tot geweld.

Juni

03. Het uitzendbureau Adecco wordt door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg veroordeeld tot het betalen van € 25.000 aan de Franse organisatie SOS Racisme en een symbolische euro aan de socialistische vakbond ABVV en de interculturele organisatie Kif-Kif. Adecco wordt veroordeeld voor discriminatie wegens inbreuken op de racismewetgeving. De feiten dateren van 2001, toen klaagde een werknemer van Adecco aan dat er een code (BBB) werd gehanteerd voor bedrijven die geen allochtonen wensten in  dienst te nemen. BBB staat voor ‘Blanc Bleu Belge’, een afkorting die in de vee-industrie verwijst naar een zuiver Belgisch koeienras. Adecco gaat in beroep tegen de uitspraak.

04. In het Duitse Ebstorf spelen de Belgische extreemrechtse bands Les Vilains en Short Cropped samen met de Duitse bands Faustrecht, Shaven Heads en Rampage.

Philip Dewinter wordt vergezeld door een kruisvaarder

05. Het VB en de mantelorganisatie Steden Tegen Islamisering organiseren een betoging in Lier tegen de komst van een moskee. Er worden toespraken gehouden van VB-ers Jan Mortelmans, Philip Dewinter en Anke Vandermeersch en de Duitser Markus Beisicht van Pro-NRW. Er komen zo’n vijfhonderd Vlaams Belang-militanten opdagen en er worden leuzen geroepen zoals ‘Islam nee, vrijheid ja’ en ‘Eigen volk eerst’. Voorpost verzorgt zoals steeds de ordedienst.

05. Een twaalftal leden van Mouvement Nation houden een provocatieve picknick met aperitief in het park vlakbij een moskee in Brussel. Ze drinken wijn en nuttigen streekproducten met varkensvlees.

10. Voorpost Vlaanderen en Nederland houden hun driedaags pinksterkamp dit jaar in Merelbeke, bij Gent. Voorpostvoorzitter Johan Vanslambrouck geeft er een lezing over natievorming in de Nederlanden. Na de middag geeft Francis Van Den Eynde een rondleiding in de Gentse binnenstad gevolgd door een boottochtje. Op zondag geeft Tim Mudde een lezing over dierenrechten en de vereniging Met de Dieren Tegen de Beesten (MDTB) waarna de Voorposters nog een namiddag sporten. Er zijn een 30-tal Voorposters uit Vlaanderen en Nederland op het weekend aanwezig.

Concert in Antwerpen

11. In Antwerpen gaat een concert door met de extreemrechtse bands Les Vilains (België), Orange Blood (Duitsland) en Bisson and the Vikings uit Zweden, een nieuw project van de Blood & Honour band Steelcapped Strength. Voor het concert brengen de bandleden een bezoek aan het graf van Dieter Samoy, die nog een tijdje bij de band Steelcapped Strength speelde.

14. In Vottem voeren een vijftiental leden van FN en Nation actie aan de toegangspoort van het gesloten asielcentrum. De actie is een tegenreactie op de aan het centrum regelmatig gevoerde solidariteitsacties met de opgesloten mensen in het asielcentrum.

14. Een twintigtal VB’ers veranderen in de Brusselse Wetstraat de straatnaambordjes in ‘Vlaamse Onafhankelijkheidsstraat’ en ‘Republiek Vlaanderenstraat’. Bij de media-actie worden onder meer Dewinter, Annemans en Valkeniers gearresteerd.

15. Het Taal Aktie Komitee (TAK) voert actie bij het Koninklijk Paleis in Brussel n.a.v. het één jaar ontbreken van een regering.

15. De Raad van State beslist dat het Vlaams Belang zijn partijfinanciering mag behouden. Er wordt geen meerderheid gevonden die de uitlatingen van VB beschouwen als een schending van de democratie.

15. In Brussel wordt op de brievenbus van een verantwoordelijke van de Joodse gemeenschap een hakenkruis gekrast.

18. Het VB houdt een partijraad waar wordt beslist dat de dissidente Belfortploeg effectief uit de partij wordt gezet. De Belfortploeg bestaat uit vijf gemeenteraadsleden van VB-Gent waaronder VB’er van het eerste uur en voormalig voorzitter Francis van den Eynde. De vijf zijn verontwaardigd over de postjesverdeling en de goedkeuring van het nieuwe bestuur van VB Gent o.l.v. Johan Deckmyn en Tanguy Veys.

18. In Den Haag wordt een betoging gehouden tegen de mondialisering door de ‘Vrije Krachten’. Het initiatief komt duidelijk uit de hoek van Blood & Honour. Er verzamelen ongeveer zestig boneheads waaronder ook enkele Belgen. (Zie fotopagina in deze Alert!)

18. Het Heel-Nederlands Verbond/Dietsland-Europa roept op om naar de Leeuwenberg in Waterloo te komen voor de ‘Waterloodag’. Dit is de herdenkingsdag van de slag bij Waterloo waarbij de geallieerde legers van het Vorstendom der Nederlanden, Engeland, Pruisen en Hannover op 18 juni 1815 Napoleon definitief versloegen, waarna Napoleon de “Zuidelijke Nederlanden” (België en Luxemburg) moest afstaan aan de Nederlanden en het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830) gevormd werd. Aansluitend wordt er afgezakt naar het Vlaams Huis in Brussel van waaruit Radio Rapaille een uitzending geeft.

19. De Francofone FDF organiseert een betoging in Sint-Genesius-Rode ter ondersteuning van de naamswijziging van de Franse gemeenschap in Fédération Wallonie-Bruxelles. De Vlaams-nationalistische actiegroepen TAK, Voorpost, KVHV en NSV houden een tegenbetoging en de politie moet voorkomen dat er confrontaties plaatsvinden tussen de twee groepen.

Philip Dewinter op bezoek bij Lega Nord

19. Philip Dewinter neemt in het Italiaanse Pontida deel aan een congres van de Italiaanse Lega Nord. Hij ontmoet er ook enkele topfiguren van de partij, waaronder Mario Borghezio, Roberto Castelli en Francesco Speroni. Hij krijgt er eveneens de ‘Oriana Fallaciprijs’ voor zijn strijd tegen de islam. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de stichting ‘Una Via Per Oriana’, de stichting verwijst naar de overleden Italiaanse journaliste Oriana Fallaci, die vooral bekend is om haar anti-islampublicaties.

23. Een delegatie van Nation waaronder Pascal Cornet, Filipe Antonio, Frédéric Kisters en Jean-Pierre Demol nemen deel aan de begrafenis van Yves Trousson. Hij was een oud legionair bij het Franse Vreemdelingenlegioen.

25. Het Vlaams Huis (Lille, Fr.) en Opstaan kondigen voor de derde keer een Tournoi de Boxe Libre aan gecombineerd met een extreemrechts concert, deze keer van de Franse groep Match Retour.

Gulden Sporenherdenking door Voorpost in Merksem

25. Voorpost organiseert haar jaarlijkse ‘Radikale sporenherdenking’ in zaal ‘Den Bart’ in Merksem, waarbij ze ook hun 35-jarig bestaan vieren. Oud Voorpost-voorzitter Francis Van Den Eynde is er gastspreker en er zijn optredens van Skalden, De Troubadours en Hilde van Echenpoel. Florens van der Kooi bracht de felicitaties over van Voorpost Nederland en er is een afvaardiging van het Bretoense ADSAV. Ook de vroegere voorzitter Hermann Lehmann van de jongerenvereniging van de Duitse NPD, de Junge Nationaldemokraten, is aanwezig.

26. Voorpost en Taal Aktie Komitee (TAK) voeren actie in Kraainem naar aanleiding van een manifestatie voor de vier niet-benoemde Franstalige burgemeesters van de Brusselse rand. Ze blokkeren de toegangswegen en trachten de meeting te verstoren. Er zijn ook enkele deelnemers van NSV, KVHV en een delegatie van Voorpost Nederland.

27. In Halle wordt een afdeling opgericht van de extreemrechtse Personen Partij/Parti Populaire van Mischael Modrikamen. François van de Keybus is de spilfiguur van de eerste Vlaamse afdeling van de voornamelijk in Brussel actieve partij.

30. Het VB bezet met een twintigtal leden symbolisch een pand in Antwerpen dat in aanmerking komt om er een moskee in onder te brengen. Er worden spandoeken uitgehangen en voor de namiddag plannen ze een barbecue met varkensvlees.

Juli

01. Koen Dillen, ex-Europarlementslid en zoon van VB-stichter Karel Dillen stapt op uit de partij. De liquidatie van zijn vriend Francis Van Den Eynde en zijn medestanders is naar eigen zeggen de druppel.

02. Nieuw-Solidaristisch Alternatief /Nationaal Democratische Partij (N-SA/NDP) organiseert een bijeenkomst in Den Bengel in Antwerpen met toespraken van Eddy Hermy, Jan De Beule, Kris Roman, Ruben Rosiers en gastspreker Robert Steuckers (Euro-Synergies) en een concert van de Franse Docteur Merlin.

02. Voorpost organiseert het Heel-Nederlands voetbaltoernooi in Oordegem, bij Aalst. De deelnemende verenigingen zijn onder meer Voorpost, N-SA, VNJ en Radio Rapaille.

03. Een vijftiental leden van Mouvement Nation maken een uitstap naar het dorpje Bouillon met als gids Frédéric Kisters.

08. Enkele VB’ers waaronder Rob Verreyken, Peter Logghe, Philip Claeys, Guy D’Haeseleer, Bert Deckers en Wim De Winter richten in het Vlaams Parlement de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) op. Rob Verreyken is voorzitter van de VSV. Het initiatief vloeit voort uit de reeds bestaande vakbondscel van het VB.

09. Voorpost Westland voert actie in de kustgemeente De Panne, ze willen naar eigen zeggen het Vlaamse karakter van de kust benadrukken.

09. Op de 11 juliviering in Diest georganiseerd door VVB Hageland loopt een delegatie mee van de VNJ, NSV en Voorpost Leuven.

10. De 11 juliviering in Kortrijk, georganiseerd door het Guldensporenkomitee, staat dit jaar volledig in het teken van een onafhankelijk Vlaanderen. Spreker van dienst is Bart De Wever van de N-VA.

11. De Gulden Sinjoren organiseren een 11 juliviering op het Conscienceplein in Antwerpen.De Gulden Sinjoren is een

Zangstonde op het Gulden Sinjorenfeest

gelegenheidscollectief dat sedert enkele jaren een radicaal Vlaams-nationalistische 11 juliviering organiseert in Antwerpen. De gastspreker is Guy Celen van Pro Flandria en er is onder meer een optreden van Rik Gorissen. De viering krijgt een 200-tal, voornamelijk oude mensen op de been. Op het plein is er, naast banners van de Gulden Sinjoren, Vlaams Volksbeweging, de Marnixkring en Vlaanderen Feest, ook een spandoek van de NJSV te zien met de boodschap ‘Genoeg integratie, remigratie nu’. Verder bij de deelnemende organisaties onder meer Voorpost, Bormshuis en TAK die aanwezig zijn met infostands. De zangstonde wordt geleid door studenten van NJSV, NSV, KVHV en VNJ en oud-studenten verenigd in Fratres Coniuncti. Er wordt hulde gebracht aan Vlaams-nationalistisch dienstweigeraar Berten Fermont en Ivan Mertens van Vlaanderen Vlagt.

11. Voormalig Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke stapt uit de partij. Hij kondigde eerder al aan op te zullen stappen als Francis Van Den Eynde en zijn Belfortgroep niet opnieuw in de partij zouden worden opgenomen.

12. Vlaams Belang-fractieleider in de senaat en hoofd van de juridische dienst Jurgen Ceder stapt na 25 jaar trouwe dienst uit de partij.

15. Vlaams Belang-parlementslid Erik Arckens neemt ontslag uit de partij.

Voorposters in Kortrijk

16. Een twintigtal leden van Voorpost voert actie in Kortrijk waarmee ze het Vlaamse karakter van de stad willen benadrukken. De actie komt er naar aanleiding van de promotie die door de stad gevoerd werd voor de Franse Nationale feestdag op 14 juli.

18. Een vijftiental leden van Nation en Jeune Nation voeren actie ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Spaanse burgeroorlog. Ze doen dit provocatief aan het monument voor de vrijwilligers van de Internationale Brigades in Brussel. Ze houden hun herdenking ter ere van de gestorven nationalisten die voor Franco vochten en bekritiseren de rol, het linkse karakter en de zogenaamde ‘misdaden’ van de Internationale Brigades. Er wordt hulde gebracht aan falangistenleider José Antonio Primo de Rivera. Ze tooien de gedenksteen met een blauwe overall, refererend naar de Blauwhemden en zwaaien met een vlag van de Falangisten.

Provocatieve actie van Nation en Jeune Nation op het monument ter ere van de vrijwilligers van de Internationale Brigades in Brussel.

21. Voorpost Gent voert n.a.v. de Nationale feestdag van België actie aan het Gentse Gravensteen. Ze gooien vanaf het Gravensteen strooibriefjes naar beneden en ontrollen spandoeken met ‘België Barst’ en ‘Vlaanderen Onafhankelijk’.

21. Het VBJ-zomerkamp heeft plaats in Kroatië, het is een soort vormingsweek waar verschillende kopstukken van het VB lezingen komen geven.

26. Een zestigtal antifascisten voeren door middel van het uitdelen van pamfletten actie op de markt van Auchel (Fr.) tegen de pas geopende vrijplaats voor extreemrechts, het identitair huis ‘Maison de l’Artois’. De opgetrommelde leden en sympathisanten van het Maison de L’Artois, het Vlaams Huis in Lille en de jongeren van Opstaan vallen de actievoerders aan. Het Maison de l’Artois is opgericht met de hulp van Claude Hermant, voorzitter van het Vlaams Huis in Lille, die eveneens ondervoorzitter is van het Maison de L’Artois, de voorzitter is Nicolas Colin.

29. Het Franse extreemrechts en ultrakatholieke France Jeunesse Civitas (FJC) organiseert een vormingsweekend in Chateauroux (Fr.)

Alain Escada (links) en de priester Régis de Cacqueray

onder de noemer ‘face à la christianophobie, refaire le Chrétienté’. De voorzitter van FJC is de Belg Alain Escada, hij is tevens oprichter van de fundamentalistische lobbygroepering België en Christenheid/Belgique et Chretienté, was vroeger actief bij Front Nouveau de Belgique en richtte het ultrarechts en antisemitisch tijdschrift Polémique op. Andere deelnemers aan het congres zijn onder meer, Miguel de Peyrecave (Front National), François Legrier (Mouvement Catholique des Familles), Charles Perrot (Front National) en Francis Bergeron (extreemrechts schrijver/Association Rétaise des amis d’ Henri Beraud). Verder namen er ook drie geestelijken deel van de omstreden Priesterbroederschap Sint Pius X (FSSPX) van Bisschop Lefebvre, namelijk Xavier Beauvais (extreemrechts priester van de omstreden Saint-Nicolas-du-Chardonnet kerk), Régis de Cacqueray (hoofd van de Franse afdeling van FSSPX) en Philippe Toulza (editions Clovis). Een dertigtal mensen neemt deel aan het weekend, waaronder een delegatie van Belgique et Chrétienté.

Correspondenten België

 

 

Comments are closed.