Kort door de bocht

Posted on 22 augustus 2012

Kort opmerkelijk nieuws over extreem rechts

Sams kiemen van achterlijkheid

Wat heeft Sam  van Rooy, de tweede Vlaamse medewerker van de PVV in de Tweede Kamer, nu eigenlijk gedaan om op non-actief gesteld c.q.

Sam van Rooy; geschorst en op non-actief, maar niet ontslagen?

geschorst te worden? Hij zette een filmpje op Youtube en zijn Facebook-pagina, waarin van Rooy een groepje vrouwen in Niqaab in een winkelcentrum in Scheveningen filmt. Op zijn Facebook-pagina schrijft hij: “Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?” Het is op zijn minst naïef te noemen dat de PVV niet beseft dat de woorden van Wilders, Bosma en Brinkman aanzetten tot haat en scheldpartijen. Of kijken ze nooit op internet, waar de Nederlandse onderbuik de teksten van Wilders c.s. eindeloos herkauwt en als een rondreizend blok inzet als reacties op nieuwspagina’s? Waar de voetnoot ‘maar ik heb niets tegen moslims hoor’ steevast ontbreekt en niet omdat het een onzinnig onderscheid is, maar omdat de PVV-sympathisanten geen onderscheid maken?

 

De Nederlandse Breivik

Wapentuig gevonden bij Combat 18-lid Arris de Bruin in 2007

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie beweerde onlangs dat aanslagen zoals in Noorwegen in Nederland niet kunnen voorkomen, omdat de omstandigheden er hier niet naar zijn en er geen aanleiding voor zou zijn. Hoe verschilt Noorwegen dan van Nederland? Wat een onzinnige uitspraak. De Noorse politie heeft inmiddels nog twee rechtsextremisten met vuurwapens, uniformen en explosieven opgepakt. De Nederlandse inlichtingendienst AIVD beweert over Nederlandse rechtsextremisten dat ze weliswaar een fascinatie voor vuurwapens hebben, maar dat dat in die kringen vooral een symbolische waarde heeft. Maar uitsluiten dat eenlingen vanuit een rechts-extremistische inspiratie geweld kunnen gebruiken is natuurlijk niet uit te sluiten, en dat zegt de AIVD dus ook. De rol van geestelijke brandstichters als Geert Wilders, ‘PVV-ideoloog’ Martin Bosma en PVV-adviseur Paul Belien wordt echter buiten beschouwing gelaten. De uitdrukking ‘Wie wind zaait, zal storm oogsten’ kennen ze kennelijk niet bij de AIVD. Wie echter het extreemrechtse landschap volgt, ziet een hele roedel van rechtsextremisten en neonazi’s die met wapens poseren, koketteren met plannen voor aanslagen, handleidingen voor het opzetten van gewapende cellen en het maken van bommen rondsturen, oproepen tot geweld tegen islamitische instellingen en politieke tegenstanders enzovoort. En die de moordpartij van Breivik toejuichen.

 

Ivo en Chantal living on the edge

Ook neonazi’s trouwen. Al dan niet op 20 april. De NSA-activisten Ivo Henze en Chantal Molendijk deden het deze zomer. Eerder trouwden

De broertjes Walther in hun nieuwe uniform op de bruiloft van Henze en Molendijk

overigens bijvoorbeeld de gezworen vijanden Constant Kusters en Tim Mudde op de verjaardag van Adolf Hitler. Anyway, net als iedereen weten zij dat er per jaar 33.000 mensen hun huwelijk ontbinden en nog eens 65.000 mensen hun samenlevingscontract ofzo verbreken. Neonazi’s leven dan ook graag op een gevaarlijk randje. Maar het is in hun ogen bittere noodzaak; wil het blanke ras immers overleven, dan moeten er meer blanke baby’s bij. Binnenkort verwachten we dan ook de geboortekaartjes van een Eva en Leni, Heinrich, Joseph en de tweeling Otto & Georg. Maar zonder gekheid, laten we hopen dat Ivo & Chantal uitgepuberd zijn en omringd door hun kroost deradicaliseren en dat hun kinderen zoals het hoort zich flink afzetten tegen het verleden van hun ouders en als ze volwassen zijn een voornaamswijziging aanvragen.

 

 

Comments are closed.