Deze ontwikkelingen zijn nu gaande rondom Bitcoin

De afgelopen dagen was Bitcoin weer helemaal hot and happening. Dat had natuurlijk alles te maken met de flinke stijging in de koers van de digitale munt. Hoewel de best aanzienlijke koersstijging van de afgelopen week inmiddels iets is afgekoeld, weet de munt nog altijd een weg omhoog in te zetten. Met een kleine dip onder de 20.000 dollar, en een rebound iets later, heeft de munt een van de hoogste koerswaardes in drie weken weten te bereiken. Wat hebben deze enorme prijzen verder nog voor gevolgen. En is het kopen van Bitcoin nu wel slim, of kun je beter kijken naar welke soorten cryptovaluta je kunt aanschaffen naast Bitcoin?

Schommeling hangt samen met grotere macrotrends

Bitcoin heeft dit jaar een hogere correlatie, ofwel een hogere samenhang, met andere grote markten. Neem bijvoorbeeld S&P 500: ook deze aandelenmarkt zag de afgelopen tijd een stijging, vergelijkbaar met die van Bitcoin. Daarnaast is het interessant om te kijken naar de index van de Amerikaanse dollar, die rond hetzelfde bereik bleef schommelen terwijl Bitcoin flink steeg. Dat kan mogelijk te maken hebben met OPEC, dat besloten heeft om minder olie te produceren en daardoor een hogere olieprijs teweegbracht. De koerswaarde van Bitcoin hangt dus niet alleen af van ontwikkelingen rondom de munt zelf, maar ook altijd van contextfactoren. Websites als BesteBank.org houden je ook van deze ontwikkelingen op de hoogte. Zeer interessant, zeker als je meer verdieping wenst te hebben op het gebied van crypto, of wilt weten hoe crypto zich verhoudt tot andere beleggingsmogelijkheden.

Van hoogste naar laagste punt?

Het is niet onlogisch dat analisten nu weer volle bak bezig zijn met het voorspellen van de toekomstige waarde van Bitcoin. Daarvoor kijken ze terug naar het verleden naar allerlei verschillende factoren. Zo kijken analisten bijvoorbeeld naar het handelsgedrag van lange-termijnhouders van Bitcoin volgens de SOPR, de ‘Spent Output Profit Ratio’.

Deze ratio is op het moment weer terug in de supportzone. Dat is weer voor het eerst sinds de meest recente bear-markt. Analisten hebben achterhaald dat ditzelfde gegeven in zowel 2012, 2014 als 2018 een aanleiding was voor een bodemsignaal van Bitcoin.

De analyse van andere experts

Verder wordt ook gekeken naar de grote investeerders die meer dan 1.000 BTC hebben, de zogeheten ‘whales’. Zij handelen het meest in Bitcoin wanneer deze rond een gemiddelde van $15.000 ligt. Analisten verwachten dat Bitcoin terug zal gaan zakken naar $16.000; een waarde die wel erg dicht in de buurt ligt van het handelsevenwicht van de grote whales.

Wel of niet instappen in Bitcoin, op dit moment?

Het zijn dus spannende tijden voor Bitcoin en de eigenaren ervan. Of dit een goed moment is om in te stappen? Veel experts vrezen van niet en verwachten binnenkort dus een waardedaling. Dat hoeft echter niet te zeggen dat het ook daadwerkelijk zover komt: resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Wel is het slim jezelf zo goed mogelijk in te lezen in Bitcoin voor je instapt. Je kunt verschillende websites raadplegen om alle informatie die je nodig hebt over Bitcoin te vinden. Zo kun je geïnformeerd beslissen of je in wilt stappen in Bitcoin of een andere munt en uiteindelijk de beste keuze maken.