Wees alert tijdens het verbouwen van jouw tuin

  • Home
  • Wonen
  • Wees alert tijdens het verbouwen van jouw tuin

Er zijn genoeg redenen om jouw tuin te gaan verbouwen. Deze tijd van het jaar staat erom bekend dat men daar meer over gaat nadenken. Want: het nieuwe buitenseizoen komt er weer aan. En sneller dan je denkt. De kans zit er dik in dat Nederlanders deze zomer veel binnen hun eigen tuin gaan blijven, net zoals afgelopen jaar. Het is dan wel leuk om ook eens tegen iets anders aan te kijken.

Met dit in gedachten beginnen veel mensen deze tijd van het jaar aan de planning voor het verbouwen van de tuin. Er kan van alles aan worden veranderd: een grote renovatie waarmee alles op de schop gaat, of simpelweg gewoon een nieuwe loungeset neerzetten volstaat ook. Voor welk plan jij ook kiest deze zomer, het is goed om alert te zijn en te blijven wanneer je aan de slag gaat in de tuin. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Wat ligt er in mijn tuin?

Behalve het tegelwerk en wortels van eventuele begroeiing die je in de tuin hebt, zijn er nog veel meer dingen die onder de grond in jouw tuin verscholen gaan. Denk maar eens aan de leidingen voor het gas. Lopen die via de voortuin, of via de achtertuin? Als je hiervan op de hoogte bent, is er geen reden tot zorgen. Maar, op het moment dat je níet kan herleiden waar er leidingen of kabels door jouw grond open, is het goed om een Klic melding te doen.

Een Klic melding doe je bij het Kadaster. Zij hebben een totaaloverzicht van alle informatie die nodig is voordat je met een graafklus begint. Het gaat hier wel om machinaal graven. Wanneer je met de schop of nog kleiner tuingereedschap aan de slag gaat, hoef je jezelf niet op te gaan eten of je wel een kabel raakt. De kans dat je dan diep genoeg graaft om iets te raken wordt dan namelijk kleiner, plus de schade die je kan aanrichten is dat ook.

Maar ga je toch machinaal graven, doe dan van te voren een graafmelding zodat het Kadaster jou de juiste gegevens op kan sturen over waar je wat voorzichtiger moet zijn. Je kan de Klic melding gemakkelijk en snel aanvragen via de Klic App. Via deze app heb je gemakkelijk en snel alle data op één centrale plek, die je overal mee naartoe kan nemen op je telefoon of tablet.

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.