Een dagje weg met de rollator en rolstoel in één

  • Home
  • Algemeen
  • Een dagje weg met de rollator en rolstoel in één

Als je wat ouder wordt kan het zijn dat je wat fysieke beperkingen krijgt. Natuurlijk wil je toch van alles zelfstandig kunnen blijven doen. Dat kan door middel van diverse hulpmiddelen zoals de rollator en rolstoel. De techniek heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld op dit gebied, het leuke is dat je nu een rollator en rolstoel in één kunt kopen! Je kunt de rollator transformeren en ombouwen tot rolstoel. Ideaal voor als je een dagje weggaat. De voetsteunen haal je tevoorschijn en bevestig je in een handomdraai op de rollator. Op YouTube kun je diverse filmpjes bekijken van deze 'Rollz Motion', en inmiddels is zelfs de 'Rollz Motion 2' op de markt, als opvolger van het eerdere model. Wie weet is dit handige hulpmiddel ook wel iets voor jou!

Onmisbaar voor wandelingen in het park of op vakantie

Loop je met de rollator in het park en ben je plots moe? Je hoeft niet naar huis vanwege vermoeidheid, want binnen een handomdraai kun je jouw rollator veranderen in een rolstoel en je laten voortduwen door je partner om op krachten te komen. Zo behoud je jouw energie. Daarna kun je de rollator weer gebruiken en zelfstandig verder lopen. Als je op vakantie gaat, of met vrienden of familie erop uittrekt, is deze combinatie rolstoel en rollator onmisbaar als je te kampen hebt met fysieke beperkingen. Je kunt zo met veel meer activiteiten meedoen zonder uitgeput te raken! Je zult merken dat je er comfortabel op zit dankzij het zachte zitkussen en fijne rugleuning. De nieuwprijs ligt rond de 830 euro en je kunt hem in twee maten bestellen. 

Vergoeding vanuit zorgverzekering voor rollator en rolstoel

Koop je een standaard rollator, dan krijg je vaak geen vergoeding vanuit je zorgverzekering, maar bij de 'Rollz Motion' rollator en rolstoel veelal wel. Je dient dit via een speciaal aanvraagformulier te regelen met jouw zorgverzekering en daarbij aan te geven dat het om een complex hulpmiddel gaat. Als je een ernstige (spier)ziekte hebt, zoals ALS of Parkinson, heb je vrijwel altijd recht op een vergoeding. Eventueel bestaat er ook een mogelijkheid om de 'Rollz Motion' te huren. Dit is dus een prima oplossing als je nog wel kunt en wil lopen, maar geen lange stukken meer. Zo behoud je jouw zelfstandigheid.