Hoe kun je het beste vermogen opbouwen?

Als je in Nederland een volle spaarrekening hebt, dan is het tijd om te kijken wat je met je geld kunt gaan doen. Laat je het namelijk op je rekening staan, dan werkt dat in je nadeel. Ten eerste is de rente historisch laag waardoor je nauwelijks nog iets ontvangt over je tegoeden. Daardoor wordt ook de inflatie niet gecompenseerd waardoor je geld aan het eind van de rit alleen maar minder waard is geworden. Investeren in cryptovaluta is een goede manier om meer rendement met je geld te behalen, mits je het op een verstandige manier doet. Hoe je je geld voor je kunt laten werken, zullen wij in dit artikel nader uitwerken.

Weet wat je doet

Wie weinig van investeren weet, doet er niet verstandig aan om al zijn geld in een keer in crypto’s te investeren. Het is daarom verstandiger om in zee te gaan met een bedrijf als Amdax. Dit bedrijf helpt al geruime tijd investeerders die meer met hun geld willen doen, maar die veilig en verstandig te werk willen gaan. Deze vermogensbeheerder kan je helpen om een goede portefeuille samen te stellen. Het kernwoord hierbij is ‘spreiding’: het mag wellicht aantrekkelijk klinken om al je geld in Bitcoin te investeren, maar als deze munt uitglijdt kan dat grote financiële gevolgen voor jou hebben. Een professionele partij weet goed hoe deze risico’s het beste vermeden kunnen worden en hoe jij de kans op mooie rendementen kunt vergroten.

Neem geen onnodige risico’s

Investeren in crypto’s is een mooie manier om te zorgen dat je vermogen kunt opbouwen. Wij wezen al op de noodzaak van het risicospreiden, maar er zijn meer risico’s die je in de gaten moet houden. Als je crypto’s koopt, moet je deze crypto veilig bewaren. Ten eerste wil je niet dat anderen er met jouw crypto’s vandoor kunnen gaan, maar ook moet je zorgen dat je zelf altijd toegang houdt tot je crypto’s. Er zijn namelijk veel gevallen bekend van mensen die hun wallet niet meer kunnen openen wat inhoudt dat zij hun vermogen kwijt zijn geraakt. Als je met een professionele partij in cryptovaluta gaat investeren, loop je dergelijke risico’s niet.

Neem de tijd

Je grootste kracht tijdens het beleggen, is tijd. Hoe meer tijd je hebt om je vermogen op te bouwen, hoe meer vermogen je ook daadwerkelijk kunt opbouwen. Je gaat in dat geval namelijk profiteren van gestapeld rendement. Dat houdt in dat je je gemaakte rendement opnieuw investeert zodat je hiermee ook weer rendement gaat maken. Dat zet exponentiële groei in werking waardoor je vermogen dus steeds sneller gaat groeien. Gebruik om die reden daarom ook alleen maar geld dat je kunt missen want als je tussentijds veel geld moet opnemen, beperk je dit effect en dat is zonde.