hoe te feesten

Als wij mannen iets in de geschiedenis hebben bewezen, is het dat we geweldige feesten kunnen geven. De Romein Tiberius had een zwemparadijs uitgehouwen in de rotsen waar hij maandenlang feestte. David Bowie en Mick Jagger hadden een gat in de vloer genaamd The Pit. Het was gevuld met één enorm bed, waarin ze de mooiste vrouwen uitnodigden en de hele nacht allerlei mannelijke activiteiten organiseerden. Dat is hoe mannen het doen! Toegegeven, de meeste feesten die ik bijwoon zijn iets minder wild, maar zo nu en dan doe ik mijn best om dicht bij Tiberius en Bowie te komen. De laatste tijd ben ik hier zeer succesvol in geweest (al zeg ik het zelf). In deze blog vertel ik je hoe ik dit heb gedaan!

Doe de moeite!

De belangrijkste tip die ik voor een feestje kan geven, is om mijn best te doen! Geen blokjes kaas en ham op een plateau en dan Sky Radio op de achtergrond, want dan komt jouw gezelschap nooit van de grond. Zodra je gasten zien dat dit feest belangrijk voor je is, worden ze zelf enthousiast. In-cutters huren natuurlijk een goed geluidssysteem, het samenstellen van een veelzijdige playlist (van hits die iedereen kent en onbekende parels waarmee je je subtiele smaak in muziek laat zien) en een dansvloer waar iedereen kan dansen. Natuurlijk zorg je ook voor veel drank. Dit is cruciaal om de verstikkende sociale normen ongedaan te maken waardoor iedereen zijn dierlijke zelf durft te laten zien.

Een hoogtepunt van de avond

Als deze elementen aanwezig zijn, heb je eigenlijk al een heel leuk feestje. Wat echter nog ontbreekt is een climax waar de avond naar toe werkt. Iets waar iedereen wekenlang over praat. Toen ik onlangs een feestje gaf voor mijn verjaardag, repeteerde ik een wild rocknummer met een paar vrienden. Midden in de avond verkleedden we ons als rocksterren en verstopte ik me in mijn kleerkast. Zodra de eerste tonen van de elektrische gitaar schalden, ramde ik met een koevoet de deur uit mijn kleerkast en sprong toen als een harige rocker op de dansvloer. Op handen en voeten schreeuwde ik tegen mijn gasten dat ik hun hond wilde zijn. Dit werd positief onthaald. Ik werd zelfs de lucht in getild en er ontstond een scène die, met een beetje fantasie, leek op Jagger en Bowie's The Pit. Doe je best, koop bier en bedenk een climax. Dit zijn mijn tips voor het geven van een geslaagd feest!