Jouw droomwoning werkelijkheid gemaakt: de pracht van blauwe tegels in jouw woning

  • Home
  • Lifestyle
  • Jouw droomwoning werkelijkheid gemaakt: de pracht van blauwe tegels in jouw woning

Ben jij je al bewust van de pracht van blauwe tegels in jouw woning? Blauwe tegels behoren tot de nieuwste woningtrend: ze zijn helemaal hip. Maar zelfs al zijn ze niet in de mode, ook dan zijn er tal van redenen om voor de fraaiste blauwe tegels te kiezen. Benieuwd naar wat blauwe tegels voor jouw woning kunnen betekenen? Kijk dan op deze link voor het ruime assortiment beste blauwe tegels. Blauwe tegels passen uitstekend in de badkamer, zijn geschikt voor de vloer, maar je hebt ook ruim, gevarieerd en uitdagend assortiment blauwe wandtegels. De pracht van blauwe tegels in jouw woning kent geen grenzen. Kies je voor blauw in de badkamer, dan kun je blauw eenvoudig combineren met wit. Het blauw vormt een perfect accent. Wit alleen oogt hygiënisch, maar is ook een beetje klinisch, saai en zelfs benauwend.

Kies voor een gewaagde blauwe vloertegel

Door de eeuwen heen is blauw altijd een luxekleur geweest. Het pigment komt in de natuur niet veel voor. Blauw was de kleur van koningen. Blauw is ook de kleur van Chinees porselein en ons eigen Delftse aardewerk. Blauw is de kleur die doet denken aan het water, de zee en natuurlijk de strakblauwe hemel. Blauw een koude kleur? Dat hoeft helemaal niet. Blauw is juist verrassend warm. Mocht je niet voor egaal blauw willen kiezen, dan kun je altijd nog kiezen voor tegels met een blauw motief. Met een motief geef je je woning extra karakter. Blauwe tegels kun je gebruiken waar je maar wilt: van de badkamer tot de keuken en zelfs je woonkamer.

Blauwe vloertegels

Blauw is ook een tegelkleur die op de vloer goed tot zijn recht komt. Kies je voor een blauwe vloertegel, dan heb je keuze uit een ruim aanbod. Blauw doet het goed in klassieke stijl woningen, maar ook goed in moderne woningen. Blauwe hardsteen vloertegels kunnen wel tegen een stootje. Blauwe tegels zijn niet alleen geschikt voor een vloer binnen, maar ook voor buiten, bijvoorbeeld op het terras. In een nieuwbouwwoning kies je de stijl van je keuze. Hier ben je niet afhankelijk van reeds bestaande constructies. Als je renoveert, moet je er wel goed op letten dat de kleur steen goed past bij de huidige inrichting, de ramen en deuren. Wil je renoveren, dan kan het ook verstandig zijn te kiezen voor een dunner soort tegel.

De charme van een woonkamer tegelvloer

Ook in een woonkamer komen blauwe tegels goed tot hun recht. Je hebt tal van keuzes op het gebied van grootte en kleurtint – van zacht azuurblauw tot rechttoe-rechtaan marineblauw. Blauw is zo koud of warm als je het zelf wilt maken. Bovendien stel je jezelf met blauwe tegels uitstekend in staat te combineren met meubels en accessoires. Je kunt ook blauwe vloertegels van binnen naar buiten laten doorlopen. Wat dacht je bijvoorbeeld va visgraat vloertegels? Dit tegel legpatroon springt er uit en is een enorme blikvanger. Visgraat vloertegels hebben een traditionele vorm, aangevuld met een ludieke en speelse uitstraling.