Blijf alert op deze 3 dingen tijdens een verbouwing

  • Home
  • Wonen
  • Blijf alert op deze 3 dingen tijdens een verbouwing

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: steigers. In deze tijd van het jaar zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De lente is namelijk het uitgekozen seizoen om te beginnen met een verbouwing aan het huis, of deze in te plannen voor later in het jaar. tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos: van een dakkapel plaatsen tot het verbouwen van de tuin.

Beginnen jouw handen ook al te jeuken en wil je zo snel als mogelijk aan de gang met het verbouwen van jouw woning? Laat je dan vooral niet tegenhouden! Zorg er alleen wel voor dat je rekening houdt met een paar dingen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan dit blog voor meer informatie!

Denk om de kosten: hoe ga je de verbouwing betalen?

Als eerste stap is het van essentieel belang dat je een kostenplaatje gaat maken voordat je ook maar een schroevendraaier in jouw hand waagt te nemen. Probeer duidelijk voor jezelf te krijgen hoe je de verbouwing gaat financieren. Dit kan je doen door een algemene offerte aan te vragen bij een aannemer. Heb je genoeg spaargeld of zal je de bank moeten raadplegen?

Het ligt er natuurlijk ook aan wat je wil verbouwen natuurlijk. Het vervangen van een kunststof kozijn zal minder kosten dan het aanleggen van een serre. Bepaal hoe veel geld je achter wil houden als buffer voor onverwachte kosten tijdens het verbouwen.

Want er komt meer bij kijken dan je denkt. Het huren van een container bijvoorbeeld, of vergunningen en eventueel benodigdheden voor het afgraven van een stuk tuin: het komt er allemaal bij kijken. Bepaal daarom goed van te voren wat je nodig denkt te hebben.

Verbouwen duurt vaak langer dan je denkt

Maak daarom een goede en realistische planning waar jij jezelf en de aannemer aan kunt houden. hoe je dit doet? Het is eigenlijk heel simpel. Je bent met de verwachtte start datum te noteren. En dan komt de aannemer in beeld. Hoe lang doen zij gemiddeld over een klus als deze/ en wat is de kans dat er uitloop komt van het project?

Maak hier een realistisch overzicht van en breng dit ten slotte samen in een duidelijk stappenplan, waarin rekening is gehouden met eventuele uitloop.

Bespreek jouw bouwplannen met de buren

En last but not least: informeer jouw buren. Niet dat zij gaan mee helpen (misschien wel, je weet het maar nooit!), maar eerder om ze überhaupt te informeren over de werkzaamheden. Niemand zit namelijk te wachten op onaangekondigde bouwwerkzaamheden zoals dagenlang boren en zagen.