Leasecontract afgelopen? Dit zijn je mogelijkheden!

Wanneer je privé een auto leaset, spreek je met de leasemaatschappij een looptijd af. Gedurende deze periode betaal je een vast bedrag per maand. Sommige mensen denken dat de auto aan het einde van de looptijd hun eigendom is, maar dat is bij private lease niet het geval. De auto blijft namelijk van de leasemaatschappij. Loopt jouw leasecontract bijna ten einde? Dan heb je 3 mogelijkheden. Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

1. Leasecontract verlengen

Als je een gloednieuwe auto leaset, kan deze prima een aantal jaar vooruit. Het zit er dan ook dik in dat de leaseauto aan het einde van de looptijd nog lang niet ‘op’ is. Daarom vind je het misschien zonde om het voertuig alweer in te leveren bij de leasemaatschappij. Gelukkig hoeft dit ook niet altijd. Sommige leasemaatschappijen bieden je namelijk de mogelijkheid om je leasecontract te verlengen. Je mag dan meestal gewoon in jouw huidige voertuig blijven rijden. Verlengen is overigens niet altijd interessant. Mogelijk profiteer je wel van (veel) meer voordelen of ben je goedkoper uit als je een nieuw leasecontract afsluit.

2. Nieuw contract afsluiten

Is het niet mogelijk om jouw huidige leasecontract te verlengen? Of staan de voorwaarden van het contract je niet (meer) aan? Sluit dan een nieuw contract voor private lease af. Wanneer je voor deze optie kiest, mag je meestal een nieuwe leaseauto uitzoeken. Door aan het einde van jouw contract telkens voor deze optie te kiezen, rijd je nagenoeg altijd in een nieuwe auto. Wil je een nieuw leasecontract afsluiten? Neem dan telefonisch contact op met de leasemaatschappij of dien een aanvraag in via de website.

Wil je graag in de huidige auto blijven rijden? Kijk dan of occasion private lease tot de mogelijkheden behoort. Je leaset in dat geval een tweedehands auto en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is wat ons betreft de prijs. Omdat het niet om een nieuwe auto gaat, betaal je er doorgaans een lager bedrag per maand voor dan wanneer je een nieuwe auto leaset. Bovendien staat de auto snel voor je klaar, iets wat bij nieuwe auto’s lang niet altijd het geval is.

3. Auto overnemen

Tot slot kun je ervoor kiezen om een leaseauto aan het einde van de looptijd over te nemen van de leasemaatschappij. Je betaalt in dat geval de geldende dagprijs. Ben je benieuwd of het interessant is om je auto over te nemen? Neem dan contact op met de maatschappij waarbij je de auto leaset en maak kenbaar dat je mogelijk interesse hebt in overname. Het bedrijf zal jou dan een passend voorstel doen. Het gaat hierbij uiteraard om een vrijblijvend aanbod, waardoor je nergens aan vastzit. Je hoeft bovendien niet direct te beslissen, waardoor je de tijd hebt om na te denken.