Raamdecoraties in een romantisch interieur

  • Home
  • Wonen
  • Raamdecoraties in een romantisch interieur

 

 

Ben je op zoek naar mooie raamdecoratie en heb je een romantisch interieur? Je kan dit op verschillende aanpakken. Het hoeft niet altijd met een bloemenmotief in de stof van de gordijnen of met tierelantijntjes. Een mooie effen stof kan net zo veel uitstraling geven en is vaak ook een stukje minder zoet.

Zachte kleuren in contrast met donkere kleuren

In een romantisch interieur zie je vaak zachte kleuren, warme kleuren en pastel tinten. Maar wist je dat je best een beetje contrast mag gebruiken in de materialen en de kleuren? Als je alles te zoet inricht qua kleur, kan het op een poppenhuis gaan lijken. Overdaad schaadt.

 

Wat heel leuk is, om kleuren terug te laten komen die juist in contrast zijn met de lieve zachte kleurtjes. Kies voor een zachtroze tint met donkere accenten. Of kies voor een lichte tint met gouden accenten. Zelfs donkere kleuren zoals zwart of donkerbruin kunnen heel mooi staan in een romantisch interieur. Je moet gewoon durven combineren. Zo maak je jouw interieur bijzonder. Je hebt ook raamdecoratie in verschillende prijsklassen zo vindt je bij goedkope raamdecoratie vaak effen kleuren en bij de duurdere raamdecoratie motieven.

Gebruik mooie stoffen

Raamdecoratie mag ook best zacht zijn in een romantisch interieur. Met gordijnen creëer je een warme romantische sfeer in je huis. Kies bijvoorbeeld velours gordijnen die extra lang zijn. Ze geven het interieur een zachte aangename sfeer. Je kan ook kiezen voor linnen gordijnen op maat. Linnen is een stof wat je heel mooi kan decoreren en je kan makkelijk de val van de gordijnen regelen.

Rustige gordijnen staan luxe

Kies voor gordijnen met een mooie kleur en liever niet voor drukke prints. Een bloemetjes gordijn ben je snel zat omdat het te aanwezig is. Je kan beter met decoratie je interieur romantisch maken. Dit kan je makkelijker veranderen dan je gordijnen die een stuk duurder zijn in aanschaf dan de decoratie.

Combineer stoffen, planten en decoratie

Een combinatie van mooie gordijnen en houten raamdecoratie staat ook erg mooi in een romantisch interieur. Je kan er ook voor kiezen om laagjes stof voor de ramen te hangen zoals bijvoorbeeld vitrage met mooie gordijnen. In betweens zijn gordijnen die tussen vitrage en gordijnen inzitten. Het is een wat dikkere vitrage, zeg maar. Dit staat ook erg leuk met mooie groene planten of betonnen accessoires in je raam zoals een grote kruik of vaas. Het staat stoer en geeft een bijzondere sfeer. Zo zie je dat je veel dingen kan combineren om ook de ramen een bijzondere look te geven.