Verschillende soorten storingen op Instagram

Werkt Instagram vandaag niet naar behoren? Kun je geen foto’s plaatsen, stories bekijken of een reactie achterlaten? Wellicht vindt er op dit moment wel een storing op Instagram plaats. Ondanks dat Instagram een groot bedrijf is, met miljoenen gebruikers, is het helaas nog altijd niet immuun tegen storingen. Ook kan het gebeuren dat Instagram werkzaamheden uitvoert aan de app, waardoor jij problemen met de app ervaart. Nadat je hebt gecontroleerd of je WiFi-verbinding het goed doet, kun je op storingsite.nl controleren of er misschien sprake is van een Instagram storing

Geen foto’s kunnen plaatsen

Helaas komt het wel eens voor dat je WiFi-verbinding het prima doet en je toch geen foto kunt plaatsen. Op het moment dat jij op ‘Delen’ klikt, wordt je verder geleid naar de feed en lijkt het alsof je foto aan het uploaden is. Toch lukt het niet en krijg je keer op keer de foutmelding dat het uploaden van je foto mislukt is. Waarschijnlijk is er dan sprake van een storing op Instagram. Check of er al melding is gemaakt van een storing op storingsite.nl of maak er zelf een melding van. 

De feed laadt niet

Naast problemen met het uploaden van foto’s, kan het voorkomen dat je problemen ervaart met het laden van je feed. De feed op Instagram is de startpagina, waar alle foto’s van degenen die je volgt vertoond worden. Instagram kampt af en toe met een storing waarbij dit het geval is en je bent dan hoogstwaarschijnlijk niet de enige die hier last van heeft. Al gauw worden er ontzettend veel meldingen gemaakt via storingsites, zoals storingsite.nl. Hier kun je controleren of er inderdaad sprake is van een Insta storing

Instagram stories laden niet

Net als het niet kunnen laden van de feed, kun je soortgelijke problemen ervaren met het laden van stories. Je kunt dan ofwel de stories van anderen niet bekijken, ofwel zelf geen story plaatsen. Als je WiFi-verbinding naar behoren werkt, is er waarschijnlijk sprake van een storing vanuit Instagram. Vraag na of anderen hetzelfde probleem ervaren en maak er snel melding van op storingsite.nl. Zo help je anderen die hetzelfde probleem als jij ervaren. 

Misschien toch geen storing?

Niet alles wat lijkt op een storing, is ook daadwerkelijk een storing. Soms kun je geen reacties plaatsen, omdat je te veel hashtags gebruikt. Instagram hanteert de regel dat je per reactie slechts 30 hashtags kunt gebruiken. Een nieuwe update kan een andere oorzaak van het niet goed functioneren van de app zijn. Een oudere versie gebruiken van de app, terwijl er een nieuwe update uit is, kan ervoor zorgen dat Instagram niet naar behoren werkt. Dit los je gemakkelijk op door de nieuwste update te downloaden.