In 3 stappen naar de perfecte huurauto

  • Home
  • Auto
  • In 3 stappen naar de perfecte huurauto

Het huren van een auto kan om verschillende redenen ontzettend handig zijn. Dit geldt niet alleen voor het huren van een auto in het buitenland, maar uiteraard ook in eigen land. Zo is het bijvoorbeeld ideaal om een busje te huren wanneer je gaat verhuizen of een auto voor een dagje of weekend weg in eigen land. Kortom, allerlei voordelen! Toch kan het huren van een auto een flinke uitdaging zijn als je niet weer waar je moet beginnen. Ook is het belangrijk rekening te houden met verschillende zaken. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal stappen voor je, die jou kunnen helpen bij vinden het van de perfecte huurauto.

Welke wensen heb je?

De belangrijkste vraag is natuurlijk welke wensen of je hebt. Wanneer het gaat om een verhuizing in de randstad, is de kans vrij groot dat je zelf niet beschikt over een auto. Een auto huren in Amsterdam is dan een perfecte oplossing. Kijk niet alleen waar je een auto voor nodig hebt, maar ook de grootte in verband met het aantal personen is iets om rekening mee te houden. Als je kleine kinderen hebt, is het fijn als de auto beschikt over een isofix. Dit zijn zomaar een aantal zaken waar je vooraf over na moet denken, voordat je een goede keuze kunt maken voor een uiteindelijke auto of bus.

Het budget

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het budget. Ga je verhuizen, dan zul je ongetwijfeld op zoek moeten naar een busje. Zo kunnen de prijzen van een busje huren in Amsterdam flink van elkaar verschillen. Uiteraard is het ook mede afhankelijk van grootte van de bus, maar ook de locatie. Een verhuur bedrijf middenin de stad zal doorgaans een wat hogere vergoeding vragen dan een bedrijf buiten de stad. Het kan dus verstandig zijn om ten eerste te kijken naar de mogelijkheden tot het huren van een kleiner busje. Vooral wanneer de afstand minimaal is, kun je vaak beter een keertje extra rijden. De tweede mogelijkheid is, indien dit ook logistiek gezien haalbaar is, te kiezen voor een verhuurbedrijf buiten de stad.

Verzekering

Iedere auto die in Nederland de openbare weg opgaat,  moet verzekerd zijn. Maar hoe gaat dit bij een huurauto? Is alles meeverzekerd of dien je eventueel nog een aanvullende verzekering af te sluiten. Daarnaast is het soms ook een mogelijkheid om het eigen risico op voorhand af te kopen. Zomaar zaken om even goed extra over na te denken. Wanneer jij een ongeluk veroorzaakt, draai je op voor een eigen risico van een paar honderd euro. Als je het van te voren afkoopt, scheelt dat veel geld.