Zo voorkom je auto-inbraak

Je moet er niet aan denken, maar jouw auto zou het doelwit van inbrekers kunnen worden. Dieven zijn tegenwoordig niet alleen uit op het stelen van auto’s, maar ook op het stelen van de losse onderdelen van auto’s. Deze losse onderdelen leveren namelijk vaak behoorlijk wat geld op. Hoe voorkom je dat er in jouw auto wordt ingebroken? Wij zetten de beste tips om auto-inbraak tegen te gaan hier voor je op een rij. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een goede autoverzekering, of het huren van een bewaakte garage. Op die manier weet je zeker dat jouw auto altijd veilig is.

Kies de beste verzekering

Helaas is het soms niet te voorkomen dat een ander schade aanbrengt aan jouw auto, of dat er zelfs onderdelen worden gestolen uit jouw auto. Het is dan ook belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten, zoals een verzekering met een hogere dekking dan een WA-verzekering auto. Met een WA+ is jouw auto bijvoorbeeld ook verzekerd voor schade bij diefstal. Lees de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering altijd goed door om te zien wat er precies onder de dekking valt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Installeer een alarmsysteem

Een slimme manier om jouw auto te beveiligen en autodieven af te schrikken is door een alarmsysteem te installeren. Hiermee gaat er een luid alarm af zodra ongewenste indringers aan jouw auto zitten. Koop altijd een alarminstallatie met het CCV-keurmerk, zodat je zeker weet dat het alarm optimaal werkt. Ook kun je een dashboardcamera installeren. Deze camera begint automatisch met filmen zodra hij beweging rond de auto opmerkt, waardoor dieven direct worden vastgelegd op videobeeld.

Laat geen kostbare spullen in de auto achter

Om te zorgen dat je een inbraak niet uitlokt is het verstandig om alle waardevolle spullen uit de auto te halen. Haal bijvoorbeeld het navigatiesysteem eruit en neem deze mee naar huis. Laat toch liever een apparaat in de auto liggen, bijvoorbeeld in het dashboardkastje? Zorg er dan voor dat het apparaat uitgeschakeld is. Op die manier kunnen dieven de apparatuur niet ontdekken aan de hand van het Bluetooth-signaal.

Parkeer de auto op een veilig plek

Wil je dat dieven echt geen schijn van kans maken? Parkeer de auto dan altijd op de meest veilige plek. Heb je zelf geen garage, dan kun je er vaak gemakkelijk een huren. Grote parkeergarages hebben vrijwel altijd camerabeveiliging. In elke stad zijn wel parkeergarages te vinden waar je met de auto terecht kunt. Op die manier kun je ook wanneer je op reis bent de wagen altijd op een veilige plek parkeren.