5 tips bij het zien van Praag

Het is een jaar geleden dat ik op stedentrip naar Praag ging. Praag was aanvankelijk niet mijn eerste keuze voor een stedentrip, maar de stad heeft mij aangenaam verrast. Het is daarom niet voor niets dat het ook wel de gouden stad wordt genoemd. Praag krijgt deze naam omdat het wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa. Ik zou zeggen: boek een citytrip naar Praag, dan heb ik een aantal tips voor je die je niet mag missen!

Bezoek de Karelsbrug

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag is de beroemde Karelsbrug. Karel IV gaf opdracht tot de bouw van de brug in 1357 en 50 jaar later werd deze voltooid. Uiteindelijk zorgde de Karelsbrug ervoor dat er veel verhandeld kon worden. De 620 meter lange brug is versierd met beelden. De ene kant van de brug is in het oude stadscentrum en de andere kant van de brug is de wijk Malá Strana. De brug is erg toeristisch. Daarom vind je er veel kraampjes die van alles en nog wat verkopen. Bezoek de brug met zonsopgang of zonsondergang. Dit is de perfecte plek om het te bekijken.

 

Bekijk kunst overal in de stad

Door de hele stad vind je kunst van bekende kunstenaars. Het ene kunstwerk is nog opvallender dan het andere. Een bekend kunstwerk dat veel aandacht trekt is dat van David Cerny. Hij schilderde 10 kruipende baby's met grote hoofden.

 

Het historische stadsplein Starometske Namesti

Het stadsplein was vroeger het handelscentrum. Op hetzelfde plein werden ook mensen onthoofd. Nu zijn er veel bezienswaardigheden rondom het dorpsplein geplaatst en zijn er prachtige historische huizen te bewonderen.

 

Maak een foto bij de lennonmuur

Ben je een fan van The Beatles? In Praag heb je de Lennon-muur die in de jaren tachtig is gemaakt na de dood van John Lennon. De muur staat vol met teksten van Lennons liedjes. De muur ziet er erg mooi uit en tot op de dag van vandaag maken veel mensen nog steeds foto's voor de muur.

 

Wandelen op de kerstmarkten

Ja, ja, Kerstmis staat voor de deur! Als je nog steeds op zoek bent naar een leuke locatie om rond Kerstmis weg te gaan en je hebt al genoeg tijd besteed aan het rondkijken van Duitse kerstmarkten, kies dan voor Praag! De kerstmarkten beginnen al eind november en eindigen op 1 januari. Je vindt er verschillende kerstmarkten door de hele stad en een grote markt op het oude stadsplein.