Veilig op wintersport doe je zo

December begint bijna en dat betekent dat de vakantie eraan komt. Eerst is er natuurlijk Sinterklaas, dan Kerst en tenslotte oudejaarsavond. Voor velen van ons betekent dit dat we vele gezellige avonden gaan doorbrengen met vrienden en familie en misschien ook wel vuurwerk afsteken op de laatste dag van het jaar. Maar wij Nederlanders gaan ook graag op wintersport. Elke winter reizen velen van ons naar de Alpen voor een week of misschien wel twee weken skiën of snowboarden. Maar hoewel wintersport natuurlijk ontzettend leuk, spannend en gezond is, is het ook zo dat er jaarlijks helaas veel ongelukken gebeuren tijdens de wintersport. In dit artikel geven we tips om ongelukken op wintersport te voorkomen en ook wat te doen als er toch een ongeluk gebeurt.

Bescherming

De eerste stap naar veilige wintersport is natuurlijk het hebben van een helm. Er zijn dan ook steeds meer landen zoals Oostenrijk die een helm op de piste verplicht stellen. Als je valt tijdens het skiën of snowboarden, kan een klap op het hoofd binnen de kortste keren gebeuren en kan dit ernstige gevolgen hebben. Wanneer je gaat springen of andere trucjes gaat doen tijdens wintersport, heb je nog meer bescherming nodig dan alleen een helm. Met name snowboarders vallen veel op hun rug en staartbeen. Daarom is het een goed idee om beschermende onderbroeken en rugbescherming te kopen.

Veilig op de piste

Voor veel wintersporters kan het aantrekkelijk zijn om van de piste af te gaan en off-piste te snowboarden. Hoewel dit erg spectaculair en mooi is, is het uiterst belangrijk om dit veilig te doen. Onder diepe sneeuw kan er een scheur zijn waar je in kunt vallen. Als je off-piste wilt skiën of snowboarden, is het wellicht verstandig om een ​​gids mee te nemen. Daarnaast kan het een goed idee zijn om een ​​zender mee te nemen. Als u verdwaalt of een ongeval krijgt, kunnen hulpdiensten u gemakkelijker vinden.

Bij een ongeval

Als je tijdens de wintersport toch valt en geblesseerd raakt, kun je erop vertrouwen dat ziekenhuizen en hulpdiensten in veel wintersportgebieden uitstekend zijn en je snel zullen helpen. Toch is het natuurlijk niet fijn om in het buitenland in een ziekenhuis te worden opgenomen. Mocht je door zo'n ongeval een tijdje niet kunnen werken, dan kan het verstandig zijn om een ​​letselschade advocaat in Rotterdam in te schakelen. Op deze manier kunt u de door u geleden financiële schade vergoed krijgen.