mijn wintersportervaring

We gaan weer de winter tegemoet en echte wintersporters zullen weer kriebelen. Ik ben zelf geen grote wintersportliefhebber, maar ik ben twee keer in mijn leven op wintersport geweest. Van jongs af aan heb ik de wintersport niet echt leren kennen van mijn ouders. En ik geloof echt dat alles wat je van je ouders krijgt, je er meer in geïnteresseerd zal maken. Geen van mijn ouders vond het erg leuk. Mijn moeder heeft vanwege haar knie een overbelaste knie die bij veel sporten pijn doet. Skiën of snowboarden zijn echt sporten die je knieën belasten en dat is niet echt fijn voor haar. Mijn vader vond het daarentegen altijd een leuke sport, maar had het nooit echt geprobeerd.

De eerste wintersportvakantie

Als eerste wintersportvakantie zijn we naar Winterberg geweest. Een redelijk toeristische wintersportlocatie. We gingen met het hele gezin. Eerst hebben we allemaal een paar dagen les gehad. Ik was nog vrij jong, ongeveer 12 jaar oud en mijn broer was wat ouder. De klassen voor kinderen en ouders waren gescheiden, dus ik was gescheiden van mijn ouders. In het begin vond ik dit echt niet leuk omdat ik in Duitsland was zonder mijn ouders en daarna ook voor het eerst op ski's. De docent sprak ook nog geen Nederlands, dus ik moest het doen met gebarentaal. Na een paar keer van een kleine berg af te skiën, begon ik het steeds leuker te vinden. Het enige minpuntje waren die liften… In de lift stappen was best een uitdaging. Maar het was een hele klus om er rustig in te blijven hangen en veilig boven te komen. Na een paar dagen les hebben we allemaal de berg af kunnen skiën. We vonden het allemaal leuker dan we dachten.

De gevaren ervan

Na deze geslaagde skivakantie gingen we weer naar Winterberg. Een hele fijne wintersportlocatie met goede bergen. Helaas zijn we een aantal keer gevallen, maar ja dat hoort erbij! Het had ook heel anders kunnen aflopen. Nu gingen we niet off-piste, maar er waren mensen die dat wel deden. Steeds vaker zie je mensen in het nieuws die onder een lawine zijn beland en die er helemaal verfrommeld uitkomen of zelfs doodgaan onder de sneeuw. Zo kunt u voor het leven achter een rollator terechtkomen of zelfs in een rolstoel. Rollators en rolstoelen zijn zeker niet de moeite waard om te skiën, dus blijf op de piste en stap niet af!